Världens coolaste big band.. Swing, Sväng, dans, dissonanta klanger, vilda rytmer, blåa jämrande melodier. ...varieté, under ledning av "Sveriges Swing drottning" Gunhild Carling!

måndag 2 januari 2012

Årets första konsert

….gick av stapeln traditionsenligt i västraKaraby kyrka. En vacker kyrka som tar in ungefär 200 personer. Carling Big Bands program var ganska profant så jag stod och oroade mig att arrangören skulle säga nåt i stil med “vi provar med ett annat band nästa år”, men så var icke fallet. Kyrkoherden Sven Erik Palmbring och publiken verkade nöjda och vi får komma tillbaka nästa år. Kuuuuuul!!!!
Bland det roliga som hände under kvällen var Max nyskrivna melodi ” Helsingborg du stadt meiner Träume” (redan nu hade publiken brustit ut i ett skratt) men vi var alla ganska överraskade när intron drog igång och och en smäktande melodi rörde sig över en kontrapunktisk bas. Den kommer nog spelas fler gånger. Gerd satt vid pianopallen ikväll och myste och det blev en behemia harp ragtime så det stänkte om det.
Matthias Karlsson förtrollade alla totalt med ett vansinnigt flöjtspel i amad, liksom Coolings intro i  Darmstadt-stil, samt att jag själv drog ner en hel del applåder i en säckpipeimprovisation…. Ni kan nog inte tro det men jag har alltså tillfälligt övergivit amazing grace. Uffe dansade några steg Lundy hop och Idun sjöng  Månskenspromenad. Stående ovationer och Ainas födelsedagskalas firades på MAX hamburgerrestaurang efter konserten.
Stor kram på er och god fortsättning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar