Världens coolaste big band.. Swing, Sväng, dans, dissonanta klanger, vilda rytmer, blåa jämrande melodier. ...varieté, under ledning av "Sveriges Swing drottning" Gunhild Carling!

tisdag 25 januari 2011

Recension i Folkbladet Norrköping

Svängig jazzvarieté med Carling Gå till Folkbladets hemsida för att se bilder
NORRKÖPING
Det var fullt ös på scenen i Louis De Geer på fredagskvällen då Gunhild Carling och Carling Big Band bjöd på tät, svängig storbandsjazz, med skickliga soloinslag och dans av lindy hop-gruppen Harlem Hot Shots.

På scenen fanns flera syskon från den mångbegåvade familjen Carling, bland annat Max Carling som trollade och jonglerade under kvällens jazzvarieté.

Gunhild Carling, känd för en vidare krets genom sin medverkan i Dansbandskampen som expertkommentator, var ett energiknippe i lyxförpackning.

Iklädd den ena glittriga kreationen efter den andra spelade hon allt från trombon till säckpipa och sjöng både på franska och tyska. Och dansade.

Alla på scenen tycktes kunna göra vad som helst.

Förutom att alla är skickliga musiker drar de sig inte för att dansa vilt och hämningslöst inför en publik som inte fyllde hela parketten. Men de som var där hade roligt, på en resa bakåt i tiden, till jazzens storhetstid.

Swingjazz, tradjazz - it aint mean a thing if you aint got that swing. Carling-familjen med vänner har det där svänget. Med råge.
Susanna Beskow Norgren
susanna.beskow.norgren@folkbladet.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar