Världens coolaste big band.. Swing, Sväng, dans, dissonanta klanger, vilda rytmer, blåa jämrande melodier. ...varieté, under ledning av "Sveriges Swing drottning" Gunhild Carling!

måndag 10 januari 2011

Recension från konserten i Västervik!


Timmar av musikalisk berusning
Kär-lek gör människor lyckliga. Car-lek, det som artistfamiljen Carling bjuder på, drar åt samma håll. Skillnaden är att Carling-leken hela tiden är späckad av humor. Och det är inte alltid vad kärleken lyckas med.

Det var Trettondagsafton som allting hände, i Gränsö slotts nya konserthall, Magasinet. Där ligger scenen på ena långsidan och det är publikmässigt positivt. Alla har nära kontakt med scenen.

Och vad som hände var detta: Gunhild Carling med sitt Carling Big Band undfägnade oss med ett över två timmar proppfullt äventyr. Närmare 300 hade bänkat sig. Och efteråt (det tvekar jag inte ett ögonblick att påstå) gick alla därifrån, fyllda av de härligaste känslor.

Jazzvarieté är begreppet och visst är huvudspåret storbandsjazz med recept från det tidiga 1900-talets jättar som Louis Armstrong och Duke Ellington. Men ännu mer är eget material. Läs hela artikeln...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar