Världens coolaste big band.. Swing, Sväng, dans, dissonanta klanger, vilda rytmer, blåa jämrande melodier. ...varieté, under ledning av "Sveriges Swing drottning" Gunhild Carling!

tisdag 16 augusti 2011

Carlings drog storpublik i Ingelsträde! Håkan Ekvall i hetluften!

 

 

Helsingborgs Dagblad 

Carlings drog storpublik

Tonerna ljöd över fälten i Ingelsträde på lördagskvällen. Musik, dans och färgstarka solister gjorde en lyckad jazzfestival.

Bildmaterial

Gunhild Carling och Carling Family inledde gårdagens festivalkväll i Ingelsträde.HD/NST Rickard Nilsson
HD/NST Rickard Nilsson
Gunhild Carling och Carling Family inledde gårdagens festivalkväll i Ingelsträde.HD/NST Rickard Nilsson

Ingelsträde. Cirkustältet i Ingelsträde var i det närmsta fullsatt redan när festivalen drog igång klockan 15. Under kvällen bjöds det på åtta timmars färgstark jazzfest.
– Jazzen bygger på solon och det vill till att det finns roliga solister. Det finns det här, säger Håkan Ekvall som spelar i Carling Big Band.
Det är musikerfamiljen Carling som arrangerar Ingelsträde jazzfestival och uppträder i olika bandkonstellationer. På programmet stod också, bland andra, göteborgsbandet Gentlemen & Gangsters, Frans Sjöström, Anders Öberg och dansgruppen Mindaugas’ Swing Dancers från Litauen.
Publiken kom från Ingelsträde såväl som från andra håll.
– Man kan ju vara orolig för att det ligger i en avkrok och inte drar särskilt stor publik, men det funkar jättebra här, säger Håkan Ekvall.
Victoria Bengtsson bor granne med festivalplatsen och tog med sig familjen till festivalen.
– Det är kul, vi ville särskilt komma hit i början och se när familjen Carling spelar. Och min man har hjälpt till att resa tältet, säger hon.
I tältet var stämningen på topp och publiken väntade givetvis på att Gunhild Carling skulle bjuda på sin specialare, att spela på tre trumpeter samtidigt.
Emelie Malmros

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar